Буданов: Telegram - це загроза нацбезпеці

Буданов: Telegram - це загроза нацбезпеці

Укрінформ
Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає месенджер Telegram загрозою українській національній безпеці.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Суспільне.

Telegram — це реальна, в нашому розумінні, загроза національній безпеці. Я це кажу абсолютно прямо, і ми це навіть документально робили”, — сказав Буданов.

За його словами, Telegram став головним джерелом отримання інформації для суспільства, згідно з офіційними дослідженнями.

"Він обігнав абсолютно все. Це те, чим ми живемо", — пояснив очільник ГУР.

Він додав, що не виступає за те, "щоб просто взяти і закрити" цей месенджер в Україні.

“Це, до речі, досить важко зробити, але можливо. Я виступаю за те, що давайте, як то кажуть, “офізичимо” всі ці телеграм-канали. Ну, от якщо ти хочеш, як то кажуть, віщати якісь новини, будь ласка, зареєструйтеся, щоб всі розуміли, що цей канал зареєстрований за Івановим Іваном Івановичем, громадянином Російської Федерації, який проживає в місті Москва. Чи за громадянином України. І тоді є відповідальність особиста у людини за те, що вона там розміщає”, — пояснив Буданов.

Читайте також: У Telegram з'явилась функція скарги на повідомлення у приватному чаті

Як повідомляв Укрінформ, французька прокуратура заявила про звільнення з-під варти засновника та гендиректора Telegram Павла Дурова для проведення допиту в суді та можливого висунення обвинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-