Суд продовжив арешт чотирьом підозрюваним у справі Гринкевичів

Суд продовжив арешт чотирьом підозрюваним у справі Гринкевичів

Укрінформ
Печерський районний суд Києва продовжив строк тримання під вартою на 60 діб, до 1 листопада, чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ на понад ₴1 мільярд.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

Суд визначив кожному з них розмір застави у сумі: 360 млн грн, 302 млн грн, 250 млн грн та 160 млн грн відповідно.

В ОГП нагадали, що загалом у межах цього провадження оголошена підозра п’ятьом особам.

Їм інкримінують створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України). Всі учасники злочинної організації перебувають під вартою.

Як повідомлялося, 29 грудня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному з керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Читайте також: Шахрайство з дронами й авто для ЗСУ: у Молдові затримали ще двох підозрюваних

Працівники Державного бюро розслідувань 17 січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрили на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Його оголосили у розшук, а згодом затримали в Одесі.

Міністерство оборони проводить аудит усіх контрактів, зокрема з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

У липні ДБР направило до суду обвинувальний акт відносно львівського бізнесмена за фактом підкупу керівників Головного слідчого управління ДБР.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-