Родини безвісти зниклих і незаконно ув’язнених українців можуть отримати 12 соцпослуг

Родини безвісти зниклих і незаконно ув’язнених українців можуть отримати 12 соцпослуг

Укрінформ
Для родин безвісти зниклих та незаконно ув’язнених українців Міністерство соціальних послуг розробило 12 першочергових соцпослуг та програм підтримки.

Про це повідомила пресслужба міністерства, передає Укрінформ.

«За даними Міністерства внутрішніх справ України, на сьогодні у нашій державі 55 829 тисяч людей зникли безвісти, 46 285 тисяч - розшукуються, щодо близько 7 тисяч інформація встановлена та задокументовані 1767 фактів зникнення дітей. Своєю чергою Міністерство соціальної політики пропонує 12 першочергових соціальних послуг та програм підтримки для родин, які очікують рідну людину з полону або ж чиї рідні вважаються зниклими безвісти», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі ці послуги призначені для того, щоб допомогти людині, звільненій з полону, членам її родини та членам родин військовополонених отримати професійну соціальну підтримку. Для кожного звільненого з полону визначається кейс-менеджер, який допомагає в організації соціальних послуг та інших допомог.

Соціальні послуги та допомоги доступні і можуть бути активовані на будь-якому етапі: членами родини під час очікування, а також людиною після звільнення, під час реабілітації та за місцем проживання.

Читайте також: В Україні ветеранам спростили процес звернення за житловою пільгою

Членам родин таких громадян послуги надаються під час перебування їхніх рідних у полоні та після звільнення їхніх рідних.

Як повідомлялося, у поліції Кіровоградщини розпочав роботу центр із розшуку безвісти зниклих осіб за особливих обставин.

Фото ілюстративне: ourlife.in.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-