В Україні кожен сьомий заклад освіти пошкоджений через війну - МОН

В Україні кожен сьомий заклад освіти пошкоджений через війну - МОН

Укрінформ
Кожен сьомий заклад освіти в Україні або зруйновано вщент, або пошкоджено внаслідок повномасштабної війни Росії проти України.

Про це сказав заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко під час міжнародної конференції "Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за напади на цивільні об’єкти", передає кореспондент Укрінформу.

"Кожен сьомий заклад освіти в Україні або зруйновано вщент, або пошкоджено. І це не лише стіни, бо кожен заклад освіти - це діти. Це діти, вчителі, наукові співробітники. Це ті люди, які приймають сьогодні шалені виклики в своєму житті", - сказав Вітренко.

Він зазначив, що за даними Світового банку майже 14 млрд доларів необхідно для того, щоб лише відновити втрачену інфраструктуру. За його словами, ця сума має бути реалізована в найближчі дев'ять років.

Вітренко відзначив, що приблизно мільйон дітей зараз навчається онлайн, і це є викликом не лише для них, а й для усієї системи освіти.

"Наша головна мета - повернути дітей до очної освіти. Як ми вже чудово зрозуміли, саме очний формат навчання є найефективнішим", - додав заступник міністра.

Своєю чергою голова Нацполіції Іван Вигівський уточнив, що з 24 лютого 2022 року, було пошкоджено або знищено 2509 навчальних закладів. Найбільше їх пошкоджено у 2022 році, дещо менше - торік. "Але вже за 8 місяців 2024 року їх більше, ніж за весь 2023 рік", - констатував Вигівський.

За його даними, найбільше було зруйновано шкіл - 1668, дитсадків - близько 800, а також 141 ВНЗ. У розрізі областей найбільше втратила Донеччина - 808 закладів освіти, Херсонська область - 446, Харківська - 286, Сумська і Луганська - трохи понад 170.

Вітренко зазначив, що приблизно мільйон дітей зараз навчається онлайн, і це є викликом не лише для них, а й для усієї системи освіти.

"Наша головна мета - повернути дітей до очної освіти. Як ми вже чудово зрозуміли, саме очний формат навчання є найефективнішим", - додав заступник міністра.

Читайте також: Дії в надзвичайних ситуаціях: уряд ухвалив рішення для навчань у школах, вишах і дитсадках

Як повідомлялося, понад 2 млн школярів розпочали навчальний рік в офлайн-форматі та ще мільйон – у змішаному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-