Міноборони розробляє технічні вимоги до турнікетів за стандартами НАТО

Міноборони розробляє технічні вимоги до турнікетів за стандартами НАТО

Укрінформ
Міністерство оборони ініціювало розробку техніко-функціональних вимог до турнікетів відповідно до сучасних стандартів НАТО.

Про це повідомила пресслужба МОУ, передає Укрінформ.

"Наше завдання - зробити домедичну допомогу на полі бою максимально ефективною, адаптуючи та впроваджуючи передові міжнародні стандарти. Розробка вимог до турнікетів та їх сертифікація відповідно до стандартів НАТО є ключовою в нашій стратегії", - заявила очільниця Департаменту охорони здоров'я МОУ Оксана Сухорукова.

Зазначається, що департамент зосередився на створені вимог до турнікетів вороткового та важільного типу, оклюзійних торакальних пов’язок й методологій оцінки їх відповідності міжнародним стандартам. Для реалізації цього завдання оборонне відомство активно співпрацює з міжнародними партнерами, зокрема з Комітетом з бойової травми НАТО (CoTCCC).

Наголошується, що ДОЗ вивчає найкращі практики країн-членів НАТО, ініціювавши запити до аташе з питань оборони при посольствах України щодо стандартів якості кровоспинних турнікетів. На основі отриманих даних відомство проаналізувало власні можливості для розробки техніко-функціональних вимог до механічних виробів для зупинки кровотечі.

Крім того, Міноборони подало заявку до NATO Science & Technology Organization на отримання гранту для створення лабораторії з випробування та тестування турнікетів та засобів домедичної допомоги.

Читайте також: Міноборони у серпні повернуло постачальникам неякісне майно на понад 550 мільйонів

Міністерство оборони також співпрацює з Головним управлінням доктрин та підготовки Генерального штабу ЗСУ над оновленням програм підготовки військовослужбовців. Зокрема, ДОЗ запропонував внести зміни до програми базової загальновійськової підготовки (БЗВП), що сприятиме підвищенню ефективності навчання військовослужбовців у сфері домедичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони ввело в експлуатацію перший підземний стабілізаційний пункт для Збройних сил України, в якому щодоби можуть надавати допомогу понад 100 пораненим.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-