На Саміті леді та джентльменів ухвалили декларацію щодо захисту прав дітей

На Саміті леді та джентльменів ухвалили декларацію щодо захисту прав дітей

Укрінформ
Результатом Четвертого саміту леді та джентльменів стала спільна декларація стосовно захисту прав дітей.

Про це повідомила ініціаторка заходу, дружина Президента Олена Зеленська, передає кореспондент Укрінформу.

«Результатом сьогоднішнього саміту стає спільна декларація. Ця декларація узгоджує ключові пріоритети на майбутнє – захист прав дітей та гарантування безпечного майбутнього, забезпечення безпеки дитини в родині, школі, кіберпросторі та в умовах збройних конфліктів», – сказала Зеленська.

Вона зазначила, що в документі йдеться про необхідність зосередитися на реалізації проєктів у таких сферах, як пошук та повернення дітей, медична допомога дітям та їхня реабілітація, забезпечення дітей комплексною психологічною та соціальною допомогою, евакуація неповнолітніх із зон бойових дій, забезпечення права кожної дитини на зростання в родині.

«У сучасному світі не буває загрози, яка б не стосувалася всіх. Якщо десь гинуть діти, якщо десь їх викрадають, катують, це виклик усій правовій системі захисту дітей, всім принципам, всім численним домовленостям. На жаль, багато з цих міжнародних домовленостей, конструкцій, створених із добрих намірів, виявилися не готовими реагувати відповідним чином на реальні трагедії. Однак у України є досвід реагування. Він драматичний, болючий, проте він є і дозволяє уже напрацьовувати дієві механізми, які можуть використовувати будь-які країни світу», – зауважила перша леді.

Читайте також: Україна вимагатиме посилити санкції проти Росії за викрадення дітей

На її думку, спільна декларація стане одним з таких документів.

«Це важливе спільне погодження пріоритизації дитячої політики на всіх рівнях - як на національних, так і у об'єднанні зусиль на міжнародній арені», – зазначила дружина Президента.

Як повідомлялося, основною темою Четвертого саміту перших леді та джентльменів, що відбувся сьогодні у Києві, була безпека дітей.

Центральним був вимір «Безпека дитинства під час війни». Також обговорювалися питання безпеки дітей у родині, школі, кіберпросторі.

Саміт перших леді та джентельменів – щорічна міжнародна подія, яку ініціювала Олена Зеленська у 2021 році. Це глобальна платформа, що об'єднала перших леді та джентельменів для подолання викликів світового масштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-