Буданов подарував Снайдеру модель дрона Magura, який нейтралізував ЧФ РФ

Буданов подарував Снайдеру модель дрона Magura, який нейтралізував ЧФ РФ

Фото
Укрінформ
Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов і професор Єльського університету, відомий історик і дослідник тоталітаризму Тімоті Снайдер обговорили питання російсько-української війни, майбутнє Європи та української нації у сімʼї європейських народів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні ГУР.

На початку зустрічі Буданов відзначив упевнене володіння професором українською мовою, яку Снайдер вивчив лише за рік.

Своєю чергою науковець висловив захоплення окремими операціями української воєнної розвідки, зокрема щодо нейтралізації російського Чорноморського флоту.

Буданов і Снайдер торкнулися стратегічних питань, повʼязаних з російсько-українською війною, майбутнім Європи та української нації у сімʼї європейських народів.

Наприкінці зустрічі начальник ГУР попросив професора поставити автограф на одній з найбільш фундаментальних книг його авторства - “Перетворення націй. Польща, Україна, Литва, Білорусь”.

Читайте також: Дрони MAGURA V5 за півтора року уразили 18 російських суден

Також Буданов подарував Снайдеру зменшену модель вже легендарного дрону Magura V5, який нейтралізував Чорноморський флот РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки амбасадору фандрейзингової платформи UNITED24, професору історії Єльського університету Тімоті Снайдеру вдалося зібрати майже 3,8 млн доларів для програм "Безпечна земля" та "Безпечне небо".

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-