Уряд перерозподілив ₴22,67 мільйона субвенції на розвиток мережі дитбудинків сімейного типу

Уряд перерозподілив ₴22,67 мільйона субвенції на розвиток мережі дитбудинків сімейного типу

Укрінформ
Кабінет Міністрів перерозподілив 22,668 млн грн бюджетних коштів місцевим бюджетам з метою забезпечення житлом дитячих будинків сімейного типу.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Наголошується, що у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству соціальної політики на 2024 рік, здійснено перерозподіл видатків за цільовою програмою шляхом зменшення обсягу видатків споживання у сумі 22,668 млн грн і збільшення на зазначену суму видатків розвитку з метою забезпечення житлом дитячих будинків сімейного типу та підтримки малих групових будинків.

Зокрема, здійснено розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у 2024 році між місцевими бюджетами адміністративно-територіальних одиниць.

Також уряд уповноважив службу у справах дітей на здійснення заходів щодо контролю за умовами утримання, виховання, навчання вихованців на території адміністративно-територіальної одиниці/країни перебування, куди він тимчасово переміщений (евакуйований).

Читайте також: На Харківщині від початку року створили дев'ять дитбудинків сімейного типу

Як повідомлялося, дитячі будинки сімейного типу Миколаївщини, які опікують понад 200 дітей, отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської у вигляді комп’ютерної та побутової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-