Військовий дав поради, як спілкуватися зі звільненими з полону

Військовий дав поради, як спілкуватися зі звільненими з полону

Ексклюзив
Укрінформ
Оборонець Маріуполя, колишній керівник пресслужби полку "Азов", військовослужбовець Дмитро Козацький, який пробув у російському полоні чотири місяці, наголосив, що у спілкуванні зі звільненими з неволі військовими потрібно пам’ятати передовсім про доречність запитань.

Про це військовий розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Я б радив людям, які хочуть поставити якесь питання, сто разів подумати, чи доречне воно до колишнього військовополоненого. Наведу власний приклад. Коли я був на весіллі у свого друга, до мене з іншого залу підійшла людина і запитала, чи справді нас у полоні катували. Не розумію, навіщо було це запитання, що це дасть людині. Всі бачать, у якому стані повертаються українські військовополонені, і це не потребує жодних пояснень», - зазначив Козацький.

За його словами, якщо звільнений з полону військовий готовий ділитися і розмовляти, то з ним можна поговорити, адже таким людям треба виговорюватися, щоб переводити свій досвід із травматичного в пам'ять.

«Важлива звичайна підтримка, коли людина може сказати: «Радий, що ти повернувся», «Можливо, тобі треба якась допомога?» – або розповісти якісь новини із життя міста чи села», - додав військовий.

Читайте також: СБУ показала ексклюзивні кадри звільнення з полону 103 українців

Козацький зауважив, що військовополоненим, які повертаються, варто приділити декілька тижнів собі та своїм близьким, аби була можливість адаптуватися, побачитися зі знайомими, відпочити.

«Це має відбуватися поступово, бо коли ти швидко вливаєшся в активне життя, де щогодини змінюється інформаційне поле, дуже складно продовжувати рух за цим темпом», - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, із російського полону вдалося повернути ще 103 українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-