Отримати грант на навчання можуть абітурієнти, які складали НМТ у 2024 році - Міносвіти

Отримати грант на навчання можуть абітурієнти, які складали НМТ у 2024 році - Міносвіти

Укрінформ
Претендувати на грант на навчання можуть особи, які складали НМТ (національний мультипредметний тест) у 2024 році.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь-хто, хто складав НМТ цього року, може претендувати на грант. Але якщо ви вступили з результатами НМТ минулих років, у такому випадку грантова система на вас не розповсюджується. Це на даному етапі є пілотний проєкт, який ми запроваджуємо, і, відповідно, він залежить від року складання НМТ. Я нагадаю, що цього року НМТ було 4 предмети, минулими роками воно складалося не з 4 предметів, складалося з 3 і було в інших формах НМТ. Умовою отримання гранту це є складання НМТ саме у 2024 році», - пояснив Винницький.

За його словами, у МОН прогнозують, що цього року гранти на навчання отримають 16 тисяч осіб.

«У нас цього року буде 16 тисяч, ми прогнозуємо, осіб, які отримали грант. На сьогодні ми відправили 14,5 тисяч повідомлень. Ще є певні технічні моменти з деякими зарахуваннями. Люди пізно зарахувалися з тої чи іншої причини, але я думаю, що до кінця тижня вже всі, хто може претендувати на грант, отримають відповідні повідомлення», - сказав заступник міністра освіти і науки.

Він повідомив, що інформацію про можливість отримати грант на освіту абітурієнти могли отримати у своїх електронних кабінетах вступників.

Читайте також: Цьогоріч грант на навчання через «Дію» отримали близько 17 тисяч абітурієнтів - Федоров

«З понеділка ви отримували повідомлення у себе на телефони… Ті, хто не отримав, - або не оновили додатку Дія, або ви вступили на бюджет. Ті особи, які вступили на бюджет, - їм держава оплачує стовідсотково все навчання, а ті, які вступили на контракт, - дані про таких вступників уже є в Міністерстві освіти й передані до Дії», - сказав Винницький.

Як повідомляв Укрінформ, у застосунку "Дія" з’явилися гранти на навчання для студентів медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-