В Україні проходить Всесвітній день прибирання

В Україні проходить Всесвітній день прибирання

Укрінформ
В Україні у п'ятницю, 20 вересня, проводиться Всесвітній день прибирання World Cleanup Day.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Міністерства культури та стратегічних комунікацій.

Організаторами заходу виступили Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine спільно з міжнародним рухом Let’s Do It World та міжнародним молодіжним рухом School Recycling World.

Під гаслом "Зробимо Україну чистою разом!" у 21 регіоні держави з дотриманням норм безпеки та обмежень воєнного часу, враховуючи географічні особливості регіонів, Україна традиційно бере участь у World Cleanup Day разом із 90 мільйонами учасників у 211 країнах світу, ідеться в повідомленні.

Основна мета заходу - формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, обʼєднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Формати участі - індивідуальні та сімейні толоки, колективні прибирання на території установ, організацій традиційні прибирання.

Також це може бути цифрове прибирання (видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів), що зменшить кількість викидів СО2 в атмосферу.

Зареєструвати результати можна на сайті.

Крім того, серед форматів - створення Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини "Знайди, сортуй, здавай", сортування вторинної сировини та відправка на переробку.

Учасники акції також можуть долучитися до розбору завалів.

Читайте також: У Запоріжжі до толоки доєдналися 400 команд з різних організацій і закладів

Українців за кордоном запрошують приєднатись й організувати онлайн або офлайн прибирання, долучитись до міжнародної події і зареєструвати результат на міжнародному сайті за посиланням по 25 вересня.

Як повідомлялось, з 2024 року Всесвітній день прибирання оголошений офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня, і тепер він доданий до календаря міжнародних днів і тижнів.

У 2023 році до Всесвітнього дня прибирання долучилися майже 283 тис. учасників по всій Україні, які зібрали 2,4 тис. тонн сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-