Генсек ООН: Гуманітарної допомоги потребують 15 мільйонів українців

Генсек ООН: Гуманітарної допомоги потребують 15 мільйонів українців

Укрінформ
Унаслідок повномасштабного російського вторгнення більш як 15 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку заявив Генеральний секретар цієї організації Антоніу Гутерреш.

“Попри неймовірні складнощі ООН продовжує свою участь, підтримуючи найбільшу міжнародну присутність в Україні. Лише цього року разом із партнерами ми надали рятівну допомогу понад 6,2 млн людей. Однак нам потрібна підтримка міжнародної спільноти. 15 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги, більш як половина з них - жінки та діти”, - сказав він.

За словами Гутерреша, війна змусила майже 10 млн людей в Україні залишити свої домівки. “За два з половиною роки повномасштабного вторгнення до України, вбито понад 11 тисяч цивільних”, - наголосив Генсек ООН.

Читайте також: Генсек ООН назвав три головних чинники нестійкості у світі

Він додав, що “із наближенням зими профінансовано менше половини нашого Фонду гуманітарного реагування”. У зв'язку з цим Гутерреш закликаю донорів "допомогти нам вести важливу роботу на місцях”.

Як повідомлялося, у Нью-Йорку відбувається 79-та сесія Генеральної Асамблеї ООН. Тема цьогорічних дебатів високого рівня - "Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь".

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-