У Львові заснували стипендію імені загиблих матері й доньок Базилевич

У Львові заснували стипендію імені загиблих матері й доньок Базилевич

Укрінформ
У Львові засновують стипендіальний фонд у пам'ять про загиблих від російського ракетного удару 4 вересня: Євгенії Базилевич і трьох її доньок - Ярини, Дарії та Емілії.

Про це повідомляє Український католицький університет, студенткою якого була Дарія, передає Укрінформ.

"У пам’ять про студентку УКУ Дарію Базилевич, її маму Євгенію і сестер Ярину та Емілію, Український католицький університет спільно з батьком Ярославом Базилевичем та Національною скаутською організацією України Пласт започатковують сталий стипендіальний іменний фонд (ендавмент)", - йдеться у повідомленні.

В УКУ зазначили, що метою є зібрати 100 тис. доларів, завдяки яким щороку студенти університету зможуть отримувати стипендію, щоб наслідувати ті ідеали і принципи, які засвідчили своїм життям сестри Базилевич та їхня мама. Усі вони були також активними пластунками.

Батько убитих Росією дівчат Ярослав Базилевич на Фейсбук-сторінці закликав небайдужих долучитися до збору коштів.

«Я був найбагатшим, найщасливішим чоловіком і батьком: я мав скарб і завжди розумів, що це скарб – мати таку дружину і таких відповідальних, працьовитих, гарних, розумних, ініціативних, патріотичних дітей. Весь час я пишався ними та пишаюся надалі. У них мало бути все попереду – у кожної з них. В одну мить я втратив ту багатогранність відчуттів, яку вони всі четверо, кожна по-своєму давали мені протягом нашого спільного життя. Сьогодні я маю найкращі, найщасливіші, найпрекрасніші спогади – все решта ампутовано! Тож прошу кожного допомогти у створенні сталого стипендійного фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич, щоб світ пам’ятав їхні імена», - написав чоловік.

Читайте також: У Львові попрощалися із шістьма загиблими внаслідок ракетної атаки РФ

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок удару російських ракет у Львові 4 вересня загинули семеро людей: Емілія Базилевич, 7 років; Дарина Базилевич, 18 років; Ярина Базилевич, 21 рік; Євгенія Базилевич, 43 роки; Ірина Демидова, 52 роки; Олександр Погорецький, 54 роки; Юрій Арабський, 55 років. Ще 66 людей було поранено.

Фото: УКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-