Субсидії на новий опалювальний сезон перерахують автоматично

Субсидії на новий опалювальний сезон перерахують автоматично

Укрінформ
З 1 жовтня Пенсійний фонд України автоматично перерахує житлові субсидії на опалювальний сезон 2024-2025 років.

Про це повідомила пресслужба Фонду, передає Укрінформ.

«З 1 жовтня Пенсійний фонд України проведе перерахунки житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Для більшості громадян такий перерахунок відбудеться в автоматичному режимі. Також автоматично перерахують субсидію домогосподарствам, чия субсидійна виплата в літній період складала 0 грн», - йдеться в повідомленні.

Крім того, також без додаткових звернень буде нараховано житлову субсидію тим громадянам, хто в літній період користувався пільгою на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП).

Зазначається, що громадянам, які не були одержувачами цієї допомоги від держави і лише планують її отримати, особам, які отримували субсидію і в них відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб домогосподарства, необхідно звернутись до територіального органу Пенсійного фонду України.

За призначенням житлової субсидії можуть ще звернутись люди, у яких призначення субсидії на неопалювальний період не відбулося через наявність заборгованості, яку вдалось погасити/оформити договір реструктуризації, а також люди, які оскаржують питання заборгованості зі сплати ЖКП у судовому порядку.

Читайте також: Жодних проблем із соцвиплатами наступного року не буде - глава Мінфіну

У ПФУ нагадують, що для визначення права на призначення житлової субсидії на опалювальний сезон 2024-2025 років враховуються доходи домогосподарства за I та II квартали 2024 року. Для пенсіонерів, які не мали інших доходів, окрім пенсії, враховується сума пенсії за серпень 2024 року.

Як повідомлялося, сукупні видатки на програми соціальної підтримки в проєкті держбюджету на 2025 рік заплановані на рівні 419,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-