На Харківщині вилучили фальсифікований алкоголь і цигарки на ₴4,5 мільйони

На Харківщині вилучили фальсифікований алкоголь і цигарки на ₴4,5 мільйони

Укрінформ
На Харківщині правоохоронці вилучили з обігу безакцизні цигарки та алкоголь кустарного виробництва на суму понад 4,5 млн грн.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області, передає Укрінформ.

«Поліція вилучила з обігу безакцизних цигарок та алкоголю кустарного виробництва на суму понад чотири з половиною мільйони гривень. Для зберігання та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, в тому числі з підробленими марками акцизного податку, зловмисники використовували приміщення по місту Харків та у деяких населених пунктах Харківської області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області разом зі співробітниками 7-го Управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НПУ провели ряд обшуків у торговельних приміщеннях. Вилучили тютюнові вироби без марок акцизного податку, тютюнові вироби електронного нагрівання без марок акцизного податку, алкогольні вироби Bag-in-box кустарного виробництва, чорнові записи, мобільні телефони, електронні носії інформації, ноутбук, 290,5 тис грн та понад 1000 доларів США.

Загальна вартість вилучених товарів та коштів сягає понад 4,5 млн грн.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 28, ч. 1 ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Волині ліквідували канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків з РФ і Білорусі

За скоєння злочинів загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, на Житомирщині за рішенням суду в дохід держави конфіскували майже 4,5 млн грн, які злочинна група отримала від незаконного виготовлення рідини для електросигарет та тютюну для кальяну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-