На Меморіальному кладовищі створять сектор для тимчасового поховання неідентифікованих бійців

На Меморіальному кладовищі створять сектор для тимчасового поховання неідентифікованих бійців

Укрінформ
На Національному військовому меморіальному кладовищі буде створено окремий сектор, де тимчасово хоронитимуть неідентифікованих загиблих бійців.

Про це поінформував уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Артур Добросердов під час презентації дослідження на тему: «Як пришвидшити ідентифікацію загиблих, зниклих безвісти на війні», передає кореспондент Укрінформу.

«Із зберіганням тіл виникає дуже багато питань. Процедура передбачає, що якщо протягом року тіло не було ідентифіковано, то подальше його зберігання може відбуватися в умовах тимчасового захоронення. Зараз вже вирішене питання щодо того, що ці тимчасові захоронення будуть проводитися на Меморіальному кладовищі. Там буде виділена окрема земділянка, на якій будуть зберігатися такі тіла», - сказав Добросердов.

Окремо він додав, що для ідентифікації тіл застосовують не тільки ДНК-технологію – ідеться і про візуальне впізнання особи, і про впізнання її за іншими відомостями, які є, зокрема, у МВС, наприклад, по відбитках пальців.

Читайте також: Зеленський підписав закон про поховальний ритуал на Національному військовому кладовищі

«І зараз іде серйозна дискусія щодо використання можливості стоматологічної формули – ми будемо переймати досвід у іноземних інституціях і впроваджувати такі можливості на майбутнє», - зазначив Добросердов.

Як повідомлялося, 26 вересня заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко заявив, що Нацполіція вже отримала від українців, які перебувають за кордоном, 751 ДНК-профіль, після чого 107 родин змогли знайти своїх рідних серед тих, хто вважався невпізнаними.

Фото: Мінветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-