МОЗ розробило цифрові рішення для роботи з медичним канабісом

МОЗ розробило цифрові рішення для роботи з медичним канабісом

Укрінформ
Міністерство охорони здоровʼя запровадило низку цифрових рішень для роботи з ліками на основі медичного канабісу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство охорони здоровʼя.

Виготовлення та відпуск таких ліків буде фіксуватися в електронній системі обліку обігу медичного канабісу (ЕСОРК) та здійснюватиметься виключно на підставі е-рецепта в електронній системі охорони здоров'я.

"Необхідні цифрові рішення для роботи з лікарськими засобами на основі медичного канабісу уже розроблені. Безпосередній відпуск ліків в аптеках розпочнеться, коли на український ринок будуть завезені відповідні рослинні субстанції для виготовлення ліків в умовах аптеки чи готові лікарські засоби", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Перша в Європі: Ляшко анонсував систему електронних рішень для медичного канабісу

Зазначається, що всі операції, які здійснюватимуться з медичним канабісом, будуть фіксуватися в ЕСОРК. Це централізована платформа для обліку, моніторингу та контролю обігу конопель для медичних цілей, в якій фіксуватиметься понад 35 видів операцій щодо 13 видів об’єктів. Електронна система створена на платформі Дія.Engine.

В ЕСОРК реєструватимуться всі суб’єкти господарювання (юридичні особи, ФОП), які здійснюватимуть діяльність з обігу медичного канабісу. Зокрема, це аптеки, лікувально-профілактичні заклади, а також імпортери, які планують ввозити до України насіння чи садивний матеріал конопель для медичних цілей, рослинну субстанцію канабісу для виробництва ліків  чи готові лікарські засоби.

Читайте також: Коли призначатимуть медичний канабіс - МОЗ затвердило перелік хвороб і станів

Призначення та відпуск таких ліків буде здійснюватися виключно на підставі е-рецепта. Його зможе виписати лікуючий лікар пацієнта (як первинної, так і спеціалізованої медичної допомоги). Придбати ліки за е-рецептом буде можливо лише в аптеці, яка має відповідну ліцензію на право провадження господарської діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів оновив ліцензійні умови, які врегульовують всі етапи обігу медичного канабісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-