Політв'язень Азіз Ахтемов перебуває у СІЗО Красноярська - дружина

Політв'язень Азіз Ахтемов перебуває у СІЗО Красноярська - дружина

Укрінформ
Кримськотатарський політв'язень Азіз Ахтемов, якого епатували з в'язниці Красноярського краю 17 вересня в невідомому напрямку, вже два тижні перебуває у СІЗО Красноярська РФ.

Про це повідомила його дружина Аділа Ахтемова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні нарешті ми отримали перші новини від Азіза після місяця очікувань, переживань та хвилювань. На пошту батькам надішли листи мені, батькам та близьким. У листах він пише про те, що він перебуває у СІЗО-1 м. Красноярська (станом на 18.09)", - написала вона.

За словами Аділи Ахтемової, чоловіка має проблеми з купівлею продуктів.

"Азіз сподівається, що йому зможуть перевести його гроші з рахунку і він зможе щось собі замовити, так із продуктів у нього залишився тільки чай. Проте пише, що переказ грошей малоймовірний", - додала вона.

Політв'язень повідомив, що, можливо, він перебуватиме в даній установі близько 2-х тижнів. Однак з моменту написання його листа пройшло вже два тижні.

"Дивно те, що відразу після того, як Азіза вивезли з Т-2 р. Єнісейська я відразу ж написала листа на ім'я чоловіка в СІЗО -1 Красноярську. Однак мені надійшла відповідь про те, що адресат уже вибув", - зазначила Аділа Ахметова.

3 та 4 вересня 2021 року Азіза та Асана Ахтемових, а також заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла затримали за підозрою у підриві газопроводу у селі Перевальному в тимчасово окупованому Криму.

22 вересня Наріману Джелялу посилили звинувачення, перекваліфікувавши його на диверсію у складі організованої групи. Крім того, його звинуватили у незаконному придбанні, передачі та зберіганні вибухових речовин у складі організованої групи.

8 листопада під час слідчих дій у Сімферополі ФСБ додатково звинуватила Нарімана Джеляла та братів Ахтемових у «контрабанді вибухових речовин організованою групою через митний кордон».

Читайте також: Політв'язень Яшар Муєдінов скаржиться на погіршення стану здоров'я у російській в'язниці

21 вересня 2022 року «Верховний суд» Криму в Сімферополі призначив Джелялу 17 позбавлення волі в колонії суворого режиму, штраф 700 тисяч рублів та 1 рік та 6 місяців обмеження волі пересування. Асан Ахтемов отримав 15 років строку зі штрафом 500 тисяч рублів та терміном обмеження свободи пересування 1 рік. Азіза Ахтемова засудили до 13 років позбавлення волі, штрафу в 500 тисяч рублів та обмеження свободи пересування на 1 рік.

Наріман Джелял був звільнений з російського полону 28 червня 2024 року.

Раніше Укрінформ повідомляв, що політв'язня Азіза Ахтемова вивезли з в'язниці Красноярського краю в невідомому напрямку.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-