Незаконне збагаченні на ₴11 мільйонів: справу щодо народного депутата передали до суду

Незаконне збагаченні на ₴11 мільйонів: справу щодо народного депутата передали до суду

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро передали до суду справу стосовно народного депутата, який підозрюється у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

Як встановило слідство, у 2020-2021 році народний обранець набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн.

Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та наявними коштами становила 11 млн грн.

Йдеться про три земельні ділянки на Київщині, п’ять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz.

Аби приховати наявність цього майна, народний депутат оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

2 травня 2024 року йому повідомили про підозру за ст. 368-5 Кримінального кодексу України.

У червні розслідування завершили.

Викриття злочину відбулось після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info, а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції.

Читайте також: Депутат Одарченко втік до Румунії, де попросив притулку - САП

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави до чинного народного депутата України, підозрюваного в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн.

На початку травня чинному народному депутату оголосили підозру за фактом незаконного збагачення. За даними ЗМІ, фігурантом є народний депутат від "Слуги народу" Андрій Клочко. Викриття злочину відбулося після оприлюднення журналістських розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-