У ДБР заявили, що знають точне місце проживання Тупицького в Австрії

У ДБР заявили, що знають точне місце проживання Тупицького в Австрії

Укрінформ
Державне бюро розслідувань знає, що ексголова Конституційного суду, який фігурує у кількох їхніх справах, проживає в Австрії, і знає точне місце його проживання.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила радниця із питань комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, передає кореспондент Укрінформу.

«Слідство точно знає, де наразі перебуває ексголова КС - це Австрія. Більш того, слідству також відоме точне місце його проживання. Він суду в Австрії надає одні факти місця проживання, а насправді живе зовсім у іншому місці, і так намагається заплутати свої сліди. Але слідство точно знає, де, за якою адресою він проживає, і у якій країні він перебуває», - запевнила Сапьян.

Відповідаючи на питання щодо ексголови ВС Олександра Тупицького та справи щодо організації незаконного переправлення осіб через кордон, представниця ДБР поінформувала, що колишній очільник Верховного Суду фігурує у трьох кримінальних провадженнях.

За її словами, першою справою є кримінальне провадження щодо організації незаконного переправлення осіб через кордон, і це провадження є досить великим.

«У ньому є 15 епізодів зокрема. До цієї незаконної схеми була залучена досить велика кількість людей, ця схема була непростою. Щоб перевірити цю кількість людей, щоб отримати інформацію, зокрема, з Угорщини - там де перетинався цей кордон, (від людей — ред.), які підтверджували, наприклад, присутність у авто ексголови КС і ще двох осіб, яким він незаконно допомагав перетнути кордон — на це все потрібен був час. Дійсно тут була пророблена велика робота», - заявила Сапьян.

Вона зазначила, що у рамках іншої справи Тупицький обвинувачується у тому, що ввів суд чи інші уповноважений орган у оману і примушував свідка до відмови від давання показань, і що у цьому провадженні він також був оголошений у розшук.

Читайте також: Ексглава КСУ незаконно перетнув кордон, поліцейському та прикордонникам висунули підозри - ОГП

«Є і інше кримінальне провадження, де він є обвинуваченим у несанкційованому втручанні у роботу інформаційних систем. І всі справи будуть доведені до свого логічного завершення. Сподіваємося, що суд винесе справедливі вироки у цих провадженнях», - сказала радниця із питань комунікацій ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Офісу генпрокурора, ексголова КСУ незаконно перетнув кордон, правоохоронці підозрюють поліцейського із Закарпаття та прикордонників у організації незаконного переправлення осіб через кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-