Україна і Словаччина проведуть навчання щодо протидії нелегальній міграції

Україна і Словаччина проведуть навчання щодо протидії нелегальній міграції

Фото
Укрінформ
Україна і Словаччина найближчим часом проведуть навчання поліцейських, прикордонників та міграційників щодо протидії нелегальній міграції.

Про це у Телеграмі за результатами спільних консультацій урядів України та Словаччини поінформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

Він разом із міністром внутрішніх справ Словацької Республіки Матушем Шутаєм Ештоком під час консультацій визначили акценти співпраці між двома країнами. Сторони обговорили заходи протидії незаконному перетину кордону.

«У фокусі уваги – питання безпеки на спільному кордоні та міграційна політика. Найближчим часом плануємо українсько-словацькі навчання прикордонників, поліцейських та міграційників щодо протидії нелегальній міграції. Крім того, домовилися про відпрацювання механізму обміну даними про осіб правопорушників, а також про спільне патрулювання на проблемних ділянках кордону», - заявив глава МВС.

Клименко поінформував, що Україна має зі Словаччиною майже 98 км спільного кордону, який потребує посиленої уваги обох сторін.

Український урядовець подякував уряду Словаччини за результативну співпрацю.

Читайте також: Енергетика та інфраструктура: Шмигаль каже про прогрес у спільних зі Словаччиною проєктах

Як повідомлялося, біля Ужгорода 7 жовтня відбулася зустріч прем'єр-міністрів України та Словаччини Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо. Очільники урядів обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проєкти.

Фото: t.me/Klymenko_MVS 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-