Суд у Києві заарештував кремлівського ідеолога Чистіліна

Суд у Києві заарештував кремлівського ідеолога Чистіліна

Ексклюзив
Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 грудня без можливості внесення застави для кремлівського ідеолога збройної агресії РФ Дмитра Чистіліна, якого депортували з Молдови.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Офісу генпрокурора Олександр Сафарян.

«Суд задовольнив клопотання і обрав Чистіліну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 4 грудня», - сказав він.

Сафарян зазначив, що Чистіліну, який має подвійне громадянство України та РФ, повідомили про підозру у державній зраді та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України.

За даними слідства, підозрюваний проживає у РФ та є активним борцем за «русский мир». Після початку повномасштабної збройної агресії проти України він почав активно та публічно її заперечувати та, діючи спільно з російськими посадовцями та політичними діячами, розробляти і впроваджувати стратегію інформаційної війни із Україною з метою її якнайшвидшої інтеграції в поле впливу рф.

Також підозрюваний на виконання завдання своїх кураторів, зокрема ексрадника президента РФ, приїхав до Республіки Молдова для просування на її території російських наративів та посилення інформаційного впливу держави-агресора на внутрішню і зовнішню політику суверенної держави.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який розвідував позиції ЗСУ на Покровському напрямку

Спецслужби Молдови встановили, що підозрюваний створює загрозу її національній безпеці, та депортували його до України, де чоловіка затримали за підозрою у вчиненні ряду злочинів.

Справу розслідують працівники Головного слідчого управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки 8 жовтня заявила, що спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою провела спецоперацію, у ході якої затримала Дмитра Чистіліна – кремлівського ідеолога збройної агресії РФ.

Правоохоронці вважають, що протягом 2016-2024 років Чистілін підготував для Кремля низку «аналітичних матеріалів», в яких підтримував збройну агресію РФ та «інтеграцію» тимчасово захоплених районів України до складу Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-