Міноборони просить СБУ перевірити постачальника неякісних продуктів для ЗСУ

Міноборони просить СБУ перевірити постачальника неякісних продуктів для ЗСУ

Укрінформ
Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони звернулося до Служби безпеки України з офіційною заявою про можливу фальсифікацію супроводжуючих документів одним із постачальників продуктів харчування для ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

"Це рішення стало наслідком нещодавнього журналістського розслідування, яке виявило факт постачання неякісних продуктів харчування до ЗСУ. У зв’язку з цим Міністерство оборони ініціювало перевірку діяльності зазначеного постачальника", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними перевірки, в серпні 2024 року цей контрагент поставив до однієї з військових частин Сумської області консерви м'ясні стерилізовані "Свинина тушкована" із супроводжуючими документами, які мають ознаки можливої підробки. Зокрема, до пакету документів була включена копія протоколу випробувань, який був анульований ще в лютому 2024 року.

Читайте також: Умєров - про боротьбу з корупцією: Викрили десяток ділків і зекономили на закупівлях понад 16 мільярдів

"Міністерство оборони України підтверджує свою рішучість у боротьбі з корупцією та фальсифікацією, які можуть поставити під загрозу безпеку наших військових. Зважаючи на це, Міноборони розраховує на детальне розслідування ситуації", - зазначили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, Державний оператор тилу пройде сертифікацію на відповідність міжнародному стандарту щодо системи управління в боротьбі з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-