Роспропаганда активізувала зусилля зриву мобілізації в Україні - ЦПД

Роспропаганда активізувала зусилля зриву мобілізації в Україні - ЦПД

Укрінформ
Наразі російська пропаганда активізувала свої зусилля щодо зриву мобілізації в Україні.

Про це у Фейсбуці поінформував Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

«У мережі масово поширюються маніпуляції навколо перевірок, які здійснювалися працівниками ТЦК напередодні, зокрема в Києві. Ворожі медіа подають цю ситуацію як «беззаконня» та намагаються масштабувати цю подію, надати їй більшого значення, ніж це є насправді», - пояснили у ЦПД.

Зазначається, що наразі фіксується збільшення кількості публікацій у медіа та соцмережах, які просувають низку антимобілізаційних наративів: «мобілізація в Україні є соціально несправедливою»; «українська влада хоче воювати до останнього українця»; «Україна не має майбутнього».

В установі відмітили, що при цьому пропагандисти ворога замовчують жорсткі мобілізаційні заходи, які відбуваються у самій РФ.

«Загальна мобілізація була оголошена в Україні у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення росії як вимушений захід та єдиний спосіб врятувати країну від кремлівських загарбників. Працівники ТЦК діють в рамках своїх повноважень», - констатують у ЦПД.

Раніше ЗМІ поінформували, що увечері в п'ятницю у Києві біля Палацу спорту зібралося близько пів сотні працівників ТЦК, які спільно із патрульною поліцією перевіряли військово-облікові документи у відвідувачів заходу.

Читайте також: Росіяни активізували фейк-кампанію про «концтабори» в Україні - ЦПД

ЗМІ зазначили, що під час перевірки документів у декількох чоловіків були виявлені проблеми, або ж деякі відмовлялися їх показувати співробітникам ТЦК, і що після цього ці особи були затримані та відвезені до ТЦК.

За даними ЗМІ, кільком іншим чоловікам були вручені повістки, після чого їх відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-