У застосунку Армія+ військові подали вже понад 10 000 електронних рапортів

У застосунку Армія+ військові подали вже понад 10 000 електронних рапортів

Укрінформ
У застосунку "Армія+" починаючи з 8 серпня 2024 року військові подали понад 10 тисяч електронних рапортів, документи мають таку ж силу, що й паперові.

Про це повідомило Міністерство оборони України, передає Укрінформ.

За словами заступниці міністра оборони з питань цифровізації Катерини Черногоренко, кількість поданих рапортів зростає щодня на 150-200.

"І це дуже хороший показник, оскільки все більше військовослужбовців відчувають переваги електронних рапортів, які не губляться та створюються швидко та без помилок, на відміну від паперових», — зазначила вона.

В Міноборони підкреслили, що вже більше ніж 1 тисяча військових частин впровадили застосунок. Близько 4 тисяч електронних рапортів вже опрацьовані в системі електронного документообігу (СЕДО) й отримали погодження чи були відхилені із зазначенням причини. Кожен четвертий рапорт, що вже опрацьований через "Армію+", належить десантно-штурмовим військам, які є лідерами у цьому процесі.

Наразі в "Армії+" є 11 видів рапортів, що розбиті на чотири категорії: на відпустку, видача направлення, направлення та на допомогу. Найближчим часом у застосунку з’являться нові, зазначили в Міноборони.

У відомстві наголосили, що застосунок "Армія+" є захищеним і безпечним. Персональні дані не зберігаються на мобільному пристрої, а беруться із зовнішніх реєстрів. Потужності застосунку розгорнуті у хмарній інфраструктурі. Інфраструктура і сам застосунок мають атестат комплексної системи захисту інформації і підключені до системи моніторингу реагування на кіберінциденти.

Читайте також: В Україні запустять проєкт з рекрутингу в ЗСУ через «Дію»

Як повідомляв Укрінформ, у наступній версії застосунку "Армія+" з’являться функції навчання, а згодом - електронний військовий квиток та соціальні послуги і бонуси від бізнесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-