Україна отримала сонячні панелі для 1,5 тисяч медзакладів - Ляшко

Україна отримала сонячні панелі для 1,5 тисяч медзакладів - Ляшко

Укрінформ
Україна отримала сонячні панелі для 1500 закладів охорони здоров'я.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив у телеефірі, передає Укрінформ.

"Ми отримали разом з Міністерством енергетики в рамках програми з ЄС "Промінь надії" сонячні панелі для чергових 1500 закладів. І зараз проводяться підготовчі роботи для монтажу сонячних панелей в закладах охорони здоров'я", - сказав Ляшко.

Крім того, за його словами, в рамках спільного проєкту МОЗ та Світового банку у 130 закладах первинної медико-санітарної допомоги розпочався монтаж сонячних панелей, а також інверторів та накопичувачів для того, щоб забезпечити повністю автономне, альтернативне енергопостачання.

Читайте також: У Міненерго анонсували встановлення сонячних панелей у школах та лікарнях до кінця наступного року

Також для цих закладів в рамках цього ж проєкту передали електроавтомобілі, які будуть підзаряджатися від накопичувача і працювати впродовж дня, дозволяючи медичному працівнику виїжджати в найближчий сільський населений пункт, додав Ляшко.

"Наша стратегічна мета - щоб кожен заклад охорони здоров'я мав альтернативне джерело енергопостачання, саме сонячні панелі. Для цього рухаємось крок за кроком", - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні глава МОЗ заявляв, що до кінця року уряд планує забезпечити альтернативними джерелами до 300 медзакладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-