Теплопостачальні компанії підготувалися до опалювального сезону - Держенергонагляд

Теплопостачальні компанії підготувалися до опалювального сезону - Держенергонагляд

Укрінформ
Теплопостачальні компанії виконали підготовку до опалювального сезону, до теплопостачання поступово підключаються об'єкти соціальної інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону повідомив в.о. голови Державної інспекції енергетичного нагляду Анатолій Замулко, передає Укрінформ.

"Теплопостачальні організації виконали свої обов'язки щодо підготовки до опалювального періоду відповідно до наявних бюджетів і ресурсів. Усі суб'єкти у сфері теплопостачання провели ремонтну кампанію і випробування своїх мереж. Держенергонагляд постійно контролював процес випробувань та технічних замін в обладнанні", - сказав Замулко.

Він зазначив, що зараз в Україні поступово підключаються до теплопостачання об'єкти соціальної інфраструктури, і це є період, коли можна усунути виявлені недоліки у підготовці.

Водночас Замулко наголосив, що основним чинником впливу на проходження опалювального сезону є російські атаки на критичну інфраструктуру. Щоб зменшити їхні наслідки, на місцевому рівні розроблені сценарії реагування, а максимальна кількість соціально важливих об’єктів оснащена генераторами.

Читайте також: Житлові будинки готові до опалювального сезону майже на 100% - Шмигаль

Триває також співпраця з міжнародними партнерами щодо постачання потужного обладнання, необхідного для роботи теплоцентралей і теплопостачальних компаній, електротехнічного обладнання для формування резервів.

Як повідомлялося, в Україні станом на 15 жовтня готовність житлових будинків до зими становила понад 99%, більш як 18 тис. котелень та 4,8 тис. центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-