В ОПУ розповіли журналістам з Африки про викрадених Росією дітей

В ОПУ розповіли журналістам з Африки про викрадених Росією дітей

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч з представниками південноафриканських ЗМІ та експертами з прав людини.

Про це Єрмак повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вчора я брав участь у змістовному діалозі з південноафриканськими ЗМІ та експертами з прав людини. Ми зосередилися на важливій ролі Південної Африки в міжнародному захисті прав людини та обговорили шляхи, як країна може допомогти підвищити світову обізнаність про викрадення українських дітей російською владою», - розповів Єрмак.

Читайте також: Канада закликає всі країни допомагати у поверненні викрадених українських дітей - депутат

Він підкреслив нагальну необхідність скоординованих міжнародних зусиль для порятунку цих дітей, а також забезпеченні їх належної реабілітації та реінтеграції.

Як повідомлялося, за словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, Росія депортувала 19 453 українських дитини.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт глави Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини при президентові РФ Марії Львової-Бєлової у зв'язку із підозрами у незаконній депортації населення, зокрема дітей, із окупованих територій України до Росії.

Фото: Телеграм/Єрмак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-