Уряд змінив процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни

Уряд змінив процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни

Укрінформ
Кабінет міністрів України вніс зміни до “Порядку встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я” (постанова КМУ №306).

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів, передає Укрінформ.

Зазначається, що зміни розширюють підстави для встановлення зв’язку інвалідності із пораненнями або іншими ушкодженнями здоров’я, отриманими цивільним населенням від вибухонебезпечних предметів.

"Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть отримати не тільки цивільні мешканці територій, де ведуться (або велися) бойові дії, а й ті, хто постраждав від російських обстрілів вибухонебезпечними предметами на інших підконтрольних Україні територіях", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кабмін спростив процедуру отримання статусу УБД

Такі факти підтверджуватимуться місцевим територіальним органом Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як повідомлялося, Верховна Рада України 8 жовтня прийняла за основу та в цілому законопроєкт (№11376), завдяки якому статус особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть отримати військовослужбовці, які отримали травми під час захисту України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-