Тіло журналістки Рощиної не повернули в Україну в межах обміну, що відбувся днями - Коордштаб

Тіло журналістки Рощиної не повернули в Україну в межах обміну, що відбувся днями - Коордштаб

Укрінформ
Тіло журналістки Вікторії Рощиної, яка померла в російському полоні, не повернули в Україну в межах обміну, що відбувся 18 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко повідомив у коментарі Суспільному.

"Саме 18-го числа тіло Вікторії передане в рамках репатріації не було. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими робить все можливе і неможливе для того, щоб ми змогли отримати всі відповіді на питання, які всіх в нашому суспільстві хвилюють", – заявив Яценко.

Щодо причин смерті журналістки, він додав, що говорити про них зарано, зокрема й про те, чи застосовували до Рощиної тортури.

За словами Яценка, робота над поверненням тіла журналістки була розпочата відразу після повідомлення про її смерть.

"Ця робота ведеться. На жаль, це все залежить від протилежної сторони, тому точної дати репатріації, ми сказати, на жаль, не можемо", – зазначив він.

Яценко зауважив, що російська сторона може затягувати репатріацію, щоб приховати сліди ймовірного злочину.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня в Україну за результатами репатріаційних заходів повернули тіла 501 полеглого оборонця. Повернути вдалося, зокрема, одне тіло з моргу на території Росії.

Читайте також: Україна буде на всіх міжнародних майданчиках комунікувати про вбивство Рощиної - депутат

Журналістка Вікторія Рощина зникла безвісти в серпні минулого року під час поїздки на окуповані Росією території. Цьогоріч 10 жовтня представник Коордштабу Петро Яценко підтвердив смерть Рощиної у російському полоні. За даними правозахисників, росіяни утримували Рощину у двох найжорстокіших тюрмах

Справу, порушену за фактом зникнення Рощиної, правоохоронці докваліфікували частиною 2 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-