Звільнені з полону військові пройдуть реабілітацію в Литві - Коордштаб

Звільнені з полону військові пройдуть реабілітацію в Литві - Коордштаб

Укрінформ
Українські та литовські депутати в рамках роботи ІІ сесії Асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки домовилися про співпрацю в питанні реабілітації українських військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

«Українська делегація обговорила питання реабілітації військовополонених із міністром національної оборони Литовської Республіки Лаурінасом Кащюнасом та головою Комітету національної безпеки та оборони Сейму Арвідасом Поцюсом. Українські та литовські депутати домовилися про співпрацю в реабілітації першої групи українських військовослужбовців із досвідом полону», - йдеться в повідомленні.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Як зазначається, Координаційний штаб продовжує міжнародну діяльність для того, щоб забезпечити реабілітацію військовослужбовців та цивільних після російської неволі, оздоровлення за кордоном дітей з родин, постраждалих від російської агресії, а також дипломатичний, медійний та економічний тиск та Російську Федерацію як агресора і порушника міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: У Тернополі створюють реабілітаційне відділення для поранених захисників

Як повідомляв Укрінформ, Норвегія продовжила програму медичної евакуації поранених українців до квітня 2025 року і виділяє на неї 100 млн крон (близько 8,7 млн ​​євро).

Перше фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-