Кулеба виставив на аукціон подарунки часів його перебування на посаді глави МЗС

Кулеба виставив на аукціон подарунки часів його перебування на посаді глави МЗС

Фото
Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба започаткував благодійний аукціон на потреби ЗСУ, на якому представив свої особисті речі та подарунки, що зібрались за час його перебування на посаді очільника зовнішньополітичного відомства.

Як передає Укрінформ, про початок аукціону Дмитро Кулеба повідомив на своїй сторінці у соцмережі Instagram.

«4,5 роки я мав честь служити Україні на посаді міністра закордонних справ. За цей час в мене накопичилися подарунки, особисті речі – деякі купляв власними коштами, щось мені дарували друзі з різних країн», – написав він.

Кулеба закликав підписників долучитися до благодійного аукціону, запевнивши, що кожен придбаний лот він відправить покупцям із листівкою зі своїм особистим підписом.

«Найважливіше зараз – це робити все, що у наших силах, на підтримку наших захисників і захисниць. Слава їм і слава Україні!», – додав колишній глава МЗС.

На окремій сторінці аукціону в Instagram загалом представлено 45 лотів.

Зокрема, із молотка може піти православний хрестик з Константинополя, який Кулебі передали безпосередньо з історичного району Фанар, і який слугував йому джерелом «захисту та підтримки».

Також на продаж виставлена польсько-литовська нагорода, яку політик отримав у 2022 році у якості визнання звитяги українського народу перед обличчям російської агресії; фірмовий годинник АСЕАН, отриманий Кулебою як подарунок з нагоди першої в історії участі України у саміті АСЕАН в Камбоджі у 2022 році; вишиванка з льону, подарована Кулебі у 2022 році міністром закордонних справ Нідерландів та інші речі.

Аукціон від експрем’єр-міністра триватиме до 18:00 суботи, 26 жовтня. Мінімальна пропонована ціна за виставлені артефакти становить 300 гривень.

Читайте також: На благодійному забігу у Львові зібрали ₴2 мільйони на морські дрони для розвідників

Нагадаємо, Дмитро Кулеба з 2003 року працював у системі Міністерства закордонних справ України.

З серпня 2019 року по березень 2020-го обіймав посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 4 березня 2020 року був призначений міністром закордонних справ.

5 вересня 2024 року Верховна Рада підтримала відставку Кулеби з посади міністра закордонних справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-