Міжнародні партнери виділяють $20 мільйонів для підтримки евакуйованих українців

Міжнародні партнери виділяють $20 мільйонів для підтримки евакуйованих українців

Укрінформ
Управління ООН з координації гуманітарних справ разом із партнерами виділили 20 млн доларів місцевим організаціям для підтримки евакуйованих українців, зокрема вразливих категорій населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ця тема обговорювалася на нараді з надання підтримки евакуйованому населенню, яка відбулася під головуванням заступниці керівника Офісу Президента Ірини Верещук.

У нараді взяли участь представники Мінреінтеграції, міжнародних і громадських організацій та низки обласних військових адміністрацій.

У фокусі уваги - безбар’єрність, облаштування місць тимчасового проживання для літніх і маломобільних внутрішньо переміщених осіб. Зокрема йшлося про доступність приміщень для маломобільних груп населення.

Під час наради координатор системи ООН в Україні, гуманітарний координатор ООН Матіас Шмале наголосив, що Управління ООН з координації гуманітарних справ разом із партнерами ухвалили рішення про виділення 20 млн доларів на підтримку місцевих організацій, які допомагають вразливим категоріям населення.

Читайте також: На Харківщині з двох напрямків евакуювали ще 110 людей

Очікуються пропозиції від організацій, які вже працюють і мають досвід, але потребують додаткових коштів на реалізацію своїх діючих проєктів або ж хочуть розширити діяльність.

За словами Шмале, міжнародні організації продовжуватимуть підтримувати евакуйованих українців. Зокрема особлива увага буде приділятися підтримці вразливих категорій населення.

Як повідомляв Укрінформ, Управління верховного комісара ООН у справах біженців виділило додатково 6,5 млн доларів на фінансування програми «Прихисток» в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-