Український веслувальник дискваліфікований на чотири роки за допінг

Український веслувальник дискваліфікований на чотири роки за допінг

Укрінформ
Міжнародна федерація каное (ICF) дискваліфікувала українського байдарочника Ігоря Трунова на чотири роки за порушення антидопінгових правил.

Допінг-проба спортсмена, взята в травні поточного року під час етапу Кубка світу з веслування на байдарках і каное в Португалії, показала наявність підвищеного рівня тестостерона в його крові, повідомляє прес-служба ICF.

В результаті Трунов і його партнери по команді повинні повернути золоті медалі, завойовані в Португалії в змаганнях двійок і четвірок на дистанції 500 метрів. Також він буде позбавлений "срібла" в змаганнях одинаків на 200 метрів, виграного там же в Португалії, і бронзи, завойованої в двійках на дистанції 500 метрів на етапі Кубка світу в угорському Сегеді.

"Міжнародна федерація каное має намір знищити допінг в нашому виді спорту. У спорті немає місця допінгу, і ми продовжимо показувати силу, поки спортсмени не зрозуміють: ви обдурите, але потім вас зловлять, і ви постраждаєте від наслідків. У нашому виді спорту є так багато неймовірних спортсменів, які не вживають допінг, а наполегливо працюють і докладають всіх зусиль для перемог. Перед ними, уболівальниками і всім спортом ми зобов'язані продовжувати показувати нульову терпимість по відношенню до допінгу ", - заявив президент ICF Хосе Перурена.

Читайте також: Українські веслувальники здобули дві "бронзи" чемпіонату світу у Чехії

Трунов є бронзовим призером чемпіонату Європи 2017 року Пловдиві (Болгарія) в змаганнях байдарок-двійок на дистанції 500 метрів. Також в його активі "срібло" літньої Універсіади-2013 Казані в змаганнях четвірок на дистанції 200 метрів.

На фото: Ігор Трунов (праворуч). © Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-