UEFA розводить руками, бо  не може прибрати “Газпром” з київських стадіонів

UEFA розводить руками, бо не може прибрати “Газпром” з київських стадіонів

Ексклюзив
Укрінформ
Контракт між UEFA і “Газпромом” не передбачає можливості прибрати логотип російської компанії з чаші стадіону імені Лобановського та НСК «Олімпійський».

Про це міністр молоді та спорту Ігор Жданов розповів Укрінформу за результатами зустрічі з виконавчим директором UEFA Мартіном Калленом.

“Так, я був на стадіоні і бачив його (логотип "Газпрому" - ред.). Останні переговори з цього приводу я провів учора о 21 годині, особливо це стосувалося НСК “Олімпійський”, з виконавчим директором UEFA Events SA Мартіном Калленом, який пояснив, що є контракт UEFA з "Газпромом", який є генеральним спонсором. Я теж просив прибрати з НСК “Олімпійський” відповідну символіку "Газпрому". На жаль, мені сказали, що це неможливо”, - зазначив Жданов.

За його словами, в UEFA запевнили, що розуміють ситуацію, і якщо прибрати цю символіку на території Києва була можливість, то зі стадіонами складніше - це прописано у контракті.  “Це неможливо, як мені сказали. Хоча я наполягав і пояснював, що це може викликати негативну реакцію з боку наших уболівальників”, - зауважив Жданов.

Читайте також: Логотип "Газпрому" прибрали з банерів ЛЧ у Києві

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що логотип "Газпрому" зберігся на оздобленні стадіону імені Лобановського у Києві, де 24 травня відбувся Фінал жіночої Ліги чемпіонів UEFA.

У КМДА ж наголошували, що Київ дуже розраховує на розуміння з боку UEFA щодо неприйнятності згадування російського «Газпрому» на рекламних стендах. Тому логотип "Газпрому" за згодою UEFA прибрали з банерів фіналу Ліги чемпіонів на Хрещатику.

Фінал ЛФ відбудеться 26 травня о 21:45 на НСК «Олімпійський». У фінал вийшли ФК «Реал Мадрид» та ФК «Ліверпуль».

Повний текст інтерв'ю з міністром молоді та спорту Ігорем Ждановим буде опубліковано на сайті Укрінформу найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-