На Чернігівщині пройшла мотогонка ендуро у крейдяному кар’єрі

На Чернігівщині пройшла мотогонка ендуро у крейдяному кар’єрі

Фото
Укрінформ
Біля міста Новгорода-Сіверського на Чернігівщині пройшов ІІІ етап Кубку України з ендуро - мотоциклетної гонки бездоріжжям по складній пересічній місцевості - одна з трас була прокладена в крейдяному кар’єрі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив головний організатор змагань, президент федерації мотоциклетного спорту України в Чернігівській області Євген Бурико.

"Першого дня спортсмени долали 10 км в районі Путивського крейдяного кар’єру, другого - 30 км бездоріжжям в районі Покровщини (це - околиця Новгорода-Сіверського). Обидві траси були складними, на їх підготовку ми витратили два роки. Прокладали там, де немає доріг і навіть люди не ходять", - розповів організатор.

За словами Бурико, участь у змаганнях під назвою "ZARUBA" взяли 59 мотогонщиків із різних куточків України, в тому числі, два спортсмени з Білорусі. На своїх байках вони долали рівчаки, ярки, траси з камінням, великі перепади висот. За підсумками ділилися на класи.

"Особливістю наших змагань є те, що спортсмени до початку гонки не обирають собі кваліфікаційний клас. Адже нерідко буває, що професіонал навмисне записується в аматори, щоб здобути призове місце. Знаючи це, ми розробили іншу систему, яка спонукає їх боротися до кінця", - пояснив Бурико.

Читайте також: На Рівненщині відбулися пригодницькі перегони

На три класи - "бронз", "сильвер" і "голд" - спортсменів поділили вже наприкінці гонки. До першого потрапили 22 учасники, до другого - 18, до класу переможців - 8. Найсильнішим у класі "голд" став білоруський гонщик Артем Кунцевіч.

На Чернігівщині пройшла мотогонках ендуро у крейдяному кар'єрі / Фото: Новгород-Сіверська міська територіальна громада

Бурико додав, що змагання "ZARUBA" проходили 2-3 жовтня за підтримки Новгород-Сіверської міської територіальної громади. В ході змагань допомагали також поліція, пожежники, медики, підприємці.

Ендуро - дисципліна мотоспорту та велоспорту, що передбачає їзду бездоріжжям і спеціалізованими спортивними трасами з перешкодами. Для цієї дисципліни використовують відповідну спортивну техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-