Рідне місто відзначило заслуги першої українки, яка підкорила Еверест та К2

Рідне місто відзначило заслуги першої українки, яка підкорила Еверест та К2

Укрінформ
Для Ірини Галай сьогодні особливий день.

Сьогодні перша українка на Евересті Ірина Галай отримала звання «Почесний громадянин» міста Мукачево, передає Укрінформ.

«Важко виразити словами емоції. В 33 роки отримати таку відзнаку рідного міста - це велика честь! Хочу дати лише одну важливу пораду  молоді. Якщо ви вважаєте, що у невеликому місті, значно менше можливостей та шансів на успіх, ви помиляєтесь! Головне - це рух! І, звичайно, бажання розвиватись й вчитись завжди чомусь новому!

Немає нічого неможливого, нам під силу будь-які вершини! Під час сходжень завжди маю з собою прапор України й герб рідного Мукачева, бо прапор дає сили, а герб гріє душу», - зізналася Ірина Галай.

Читайте також: Перша українка на Евересті запросила до нашої країни легендарного шерпа

Ірина Галай – рекордсменка України. Перша українка, яка зробила успішні сходження на Еверест (20 травня 2016 року) та К2 (27 липня 2021 року). Також Ірина започаткувала соціальний проект «Чисті Карпати», в рамках якого організовує походи зі збором сміття з українських гір. Організовує табори у Карпатах для дітей з аутизмом. Розробляє свій жіночий костюм для висотних сходжень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-