Невідомо, чи буде естафета, наразі лише троє здорових біатлоністок – Бринзак

Невідомо, чи буде естафета, наразі лише троє здорових біатлоністок – Бринзак

Укрінформ
Жіноча естафета з біатлону запланована на 16 лютого.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак стурбований тим, що жіноча збірна ризикує пропустити естафету на Олімпіаді-2022. Причина - проблеми зі здоров’ям у спортсменок, які перебувають на самоізоляції в Пекіні, передає Укрінформ.

«Самопочуття в Олени Білосюк (Підгрушної) нормальне, але її тримають, тому що показники не в нормі. Оргкомітет має вимоги, яких ми маємо дотримуватися.

Читайте також: Валентина Семеренко: Довго думала і даю шанс молодим проявити себе

Вони повністю ізольовані в кімнатах. У їхньому доступі тренажери, але не більше. Їм не можна виходити з приміщення. Білосюк нервує, хоче якнайшвидше повернутися до команди. Блашко взагалі без симптомів, але цифри не дають можливості вийти з ізоляції.

Меркушина вже доєдналася до основної команди та почала тренуватися. Вона зможе виступити у спринті. Проте вона пізно прилетіла, потрібно мінімум 7 – 8 днів акліматизації. Тому в неї буде важкий стан для гонки. Але ми нічого з цим не можемо зробити, доведеться ризикувати.

Читайте також: Білосюк на підході, показники щодня покращуються – Бринзак

Команді важко, тому що такий стан. Третина команди закрита: масажисти, сервісмени, головний тренер. Для спортсмена це все дуже важко, психологічно складно. Здають тести весь час. Невідомо, чи буде естафета, оскільки наразі лише троє здорових біатлоністок», – сказав Бринзак.

Нагадаємо, що перед відкриттям Олімпіади-2022 стало відомо, що Олена Білосюк відправилася на самоізоляцію через коронавірус. Напередодні індивідуальної гонки позитивний тест здала Дар’я Блашко.

Фото: biathlon.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-