Стали відомі всі учасники Євро-2022 з баскетболу 3х3

Стали відомі всі учасники Євро-2022 з баскетболу 3х3

Укрінформ
24 збірні з 20-ти країн отримали путівки до австрійського Граца, де 9-11 вересня відбудеться чемпіонат Європи 2022  з баскетболу ​​3x3.

Уперше на Євро не виступить жодна з українських збірних, а Кіпр у жінок, а також Чорногорія та Португалія у чоловіків дебютуватимуть на чемпіонаті, передає Укрінформ. 

Шістьм чоловічим і чотирьом жіночим командам не довелося проходити кваліфікаційних змагань, оскільки вони отримали автоматичні путівки до Граца, як чемпіони Європи, господарі або на основі рейтингу. Іншим командам довелося заробити путівки у кваліфікаційних матчах у Констанці (Румунія), Тель-Авіві (Ізраїль) та Лімасолі (Кіпр).

Збірні України грали у Тель-Авіві, обидві дійшли до чвертьфіналів, але там поступились Ізраїлю (чоловіки) та Литві (жінки) - обидва наші суперники зрештою зіграють на ЧЄ. В Ізраїлі путівки також здобули Словенія у чоловіків та Нідерланди, Швейцарія і Португалія у жінок.

Читайте також: Баскетбол 3х3: Україні не вдалося пробитися на Євро-2022

Повний список країн-учасниць Євро-2022 з баскетболу 3х3:

чоловіки - Австрія (господар), Сербія (діючий чемпіон), Литва, Латвія, Бельгія та Нідерланди (рейтинг), Ізраїль та Словенія (відбірковий турнір в Ізраїлі), Азербайджан (відбірковий турнір на Кіпрі), Угорщина, Чорногорія та Польща (відбірковий турнір у Румунії);

жінки - Австрія (господарі, Іспанія (діючий чемпіон), Німеччина та Франція (рейтинг), Литва, Нідерланди, Португалія та Швейцарія (відбірковий турнір в Ізраїлі), Кіпр (відбірковий турнір на Кіпрі), Естонія, Польща та Румунія (відбірковий турнір у Румунії).

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-