Гутцайт: окупанти вже знищили та пошкодили 94 спортивні об’єкти

Гутцайт: окупанти вже знищили та пошкодили 94 спортивні об’єкти

Укрінформ
росія вже зруйнувала та пошкодила 94 об’єкти спортивної інфраструктури, завдавши близько $130 млн збитків. 

Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передає Укрінформ. 

«російські війська продовжують методично знищувати спортивну інфраструктуру. Здається, вони не можуть пробачити нам не тільки асфальт у селах, але й сучасні спорткомплекси у Волновасі, в Лимані, на Харківщині», - сказав міністр.

Окупанти «звільнили» українців від 63 спортивних комплексів, 9 басейнів, 3 льодових арен, 17 стадіонів, велокомплексу в Лимані. 

«Найбільше об'єктів (30) знищено на Донбасі, який президент Володимир Зеленський визначив пріоритетним для розвитку масового спорту і спорту вищих досягнень», - зазначив Гутцайт.

Зокрема, зруйновано стадіон у Волновасі, стадіон «Металіст» на Харківщині, унікальний велотрек в Лимані, льодовий палац у Сєвєродонецьку, який був одним з найбільших в України. Мішенню для ворожих снарядів стали басейн «Нептун» у Маріуполі, Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» у Кремінній, спорткомплекс «Авангард» у Києві, Олімпійський навчально-спортивний центр у Чернігові, десятки інших об’єктів.

В рамках ініціативи президента України UNITED 24 Мінмолодьспорту відкриває спецрахунок в НБУ для збору благодійних внесків. За словами Вадима Гутцайта, він запрацює протягом декількох днів. Усі кошти будуть направлені на відновлення спортивних споруд, закладів, установ, організацій сфери фізичної культури і спорту та на розвиток спортивної інфраструктури.

«Віримо в перемогу і підтримуємо ЗСУ. Ми обов’язково все відбудуємо, зробимо ще кращим, ніж було. Бо ми українці, ми на своїй землі, ми створюємо, а не нищимо», - наголосив міністр.

Читайте також: Гутцайт: Мінмолодьспорту спільно з міжнародною спортивною спільнотою зекономили Україні понад 500 млн

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 112-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-