За 10 місяців до Олімпіади Сена в Парижі все ще занадто брудна для змагань

За 10 місяців до Олімпіади Сена в Парижі все ще занадто брудна для змагань

Укрінформ
Місцева влада Парижа посилює моніторинг каналізації, вводить штрафи за неправильні стоки та організовує роботу спеціальних бригад, які будуть перевіряти, що саме та як потрапляє в річку Сена, яка в серпні через несправність клапана в каналізаційній мережі виявилась непридатною для тестових змагання з тріатлону.

Про це повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на заяву мерії Парижа та префектури департаменту Іль-де-Франс, передає Укрінформ.

«Хід випробувань підкреслив необхідність посилити моніторинг каналізаційних мереж у Парижі та вище за течією, а також ввести контроль та оповіщення, щоб обмежити будь-який ризик несподіваного викиду в Сену в суху погоду», — йдеться у заяві.

Як повідомлялося, цього літа через якість води не змогли провести тестові змагання перед Олімпіадою. Парижани, яким пообіцяли купання у відкритій воді, змогли лише кілька разів зануритись у каналі Сен-Мартен.

Попри ці невдачі, уряд і місцева влада залишаються впевненими у своїх силах, попри те, що знизити рівень двох мікробів, кишкової палички та кишкових ентерококів, досі не вдається. Саме їх концентрація у воді і визначає, чи дозволено купання, чи ні. У Парижі до цього додається також наявність великої кількості щурів, які, як відомо, можуть бути переносниками лептоспірозу.

Читайте також: Польща змагатиметься за право провести літню Олімпіаду-2036 - Дуда

Загалом в очищення Сени вже проінвестували 1,4 мільярда євро, а плавати в ній заборонено з 1923 року.

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-