Відомі деталі формату Європейської Суперліги з футболу

Відомі деталі формату Європейської Суперліги з футболу

Укрінформ
У Суперлізі пропонують участь 64 команд, розділених на три дивізіони.

Компанія A22 Sports Management розкрила деталі формату Європейської Суперліги, який пропонує впровадити, передає Укрінформ.

Новий турнір буде створено для чоловічих та жіночих команд. Змагання відбуватимуться у середині тижня.

У турнірі візьмуть участь 64 команди, розділені на три дивізіони. У дивізіоні «Star» змагатимуться 16 команд, поділені на дві групи. Аналогічний формат буде на другому рівні, «Gold». Третій дивізіон «Blue» має 32 команди (4 групи по 8). Груповий раунд проходитиме за круговою системою з матчами вдома та на виїзді.

По дві найкращі команди кожної групи вийдуть у плей-офф своїх дивізіонів. Чвертьфінали та півфінали пройдуть у форматі двох матчів. Переможець визначиться в одному матчі фіналу, що пройде на нейтральному полі.

У перший сезон команди відбиратимуться на підставі критеріїв, що ґрунтуються на спортивних результатах. Також будуть введені суворі правила фінансової стійкості та прозорі процеси її виконання, щоб забезпечити рівні умови для клубів, що беруть участь.

Читайте також: Суперліга виграла суд у ФІФА та УЄФА

Як повідомляв Укрінформ раніше, Верховний суд Європейського Союзу визнав незаконним рішення ФІФА та УЄФА про блокування Суперліги.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-