У Кончі-Заспі пройшов Всеукраїнський форум атлетів

У Кончі-Заспі пройшов Всеукраїнський форум атлетів

Укрінформ
На головній спортивній базі нашої країни - в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа» - відбувся Всеукраїнський форум атлетів. 

Участь у заході взяли керівники Національного олімпійського комітету, представники Комісії атлетів НОК України, спортсмени з різних олімпійських видів спорту, серед яких - чемпіони та призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи, передає Укрінформ.

«Завдяки тому, що хлопці і дівчата зараз захищають Україну, нашу землю, наші родини, усіх нас, ми тут, ми зустрілися на нашій рідній олімпійській базі… У такий час нас об’єднує жага Перемоги. По-перше - на війні. І, звичайно ж, для нас, людей спорту, властива жага перемоги на змаганнях. Важливо, що ми разом! Наша сила - в нашій єдності», - наголосив у вітальній промові президент НОК України Вадим Гутцайт.

Долучилися до заходу 1 представники міжнародної олімпійської спільноти - голова Комісії атлетів МОК Емма Терхо та директор департаменту спортсменів МОК Каве Мехрабі.

Емма Терхо привітала українських спортсменів та подякувала голові Комісії атлетів НОК України Георгію Зантараї за постійну комунікацію, активну позицію та сприяння у вирішенні актуальних питань. Вона окреслила мету та основні напрями діяльності Комісії й МОК щодо розширення мережі комісій атлетів, заходи та програми підтримки спортсменів, зокрема українських.

Вадим Гутцайт задав тональність подальшого спілкування учасників форуму: «Нам треба йти вперед, розвиватися і бути в світовій спортивній спільноті».

Георгій Зантарая та його колеги - олімпійські чемпіони та призери Олімпійських ігор Юрій Чебан, Анастасія Коженкова, Олександр Абраменко та Марта Фєдіна, поінформували присутніх про основні проєкти та успішні кейси, реалізовані членами Комісії протягом поточного року.

Безперечно, головний акцент був на системній боротьбі проти допуску російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. «Ми об’єдналися, щоб допомагати один одному, нашим федераціям у цій боротьбі. Ми написали листи президентам усіх міжнародних федерацій, взяли участь у міжнародному та європейському форумах атлетів, реалізували ідею Юрія Чебана – зробили для МОК медаль зі знищеного ворожого танка… Кожен зробив багато! Але треба зробити ще більше!», - сказав Зантарая.

Форум став платформою для вшанування яскравих особистостей. Президент НОК України Вадим Гутцайт разом із головою Комісії НОК України «Жінки в спорті» Ларисою Заспою вручили особливі нагороди НОК України Світлані Саідовій та Оксані Вацебі.

Читайте також: НОК нагородив переможницю конкурсу «Жінки та спорт» Ольгу Харлан

Учасники форуму активно долучилися до обговорення порушених під час форуму тем. Віцепрезидент НОК України, який дві каденції очолював Комісію атлетів НОК України, Олександр Крикун висловив захоплення позицією українських спортсменів та закликав їх до співпраці, висловлення ініціатив задля реалізації корисних проєктів і подальшого розвитку олімпійського руху України.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-