Федерацію шахів Росії на два роки виключили з ФІДЕ за скаргою України

Федерацію шахів Росії на два роки виключили з ФІДЕ за скаргою України

Укрінформ
Комісія з етики Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) усунула на два роки від членства в організації Федерацію шахів Росії (ФШР) за скаргою України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время».

Приводом для усунення ФШР стало те, що російська організація включила до свого складу шахові клуби з тимчасово окупованих Росією територій Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей і Криму.

Російські медіа уточнюють, що у скарзі, яку до Комісії з етики ФІДЕ подали Федерація шахів України, український гросмейстер Андрій Баришполець та тренер гросмейстера Магнуса Карлсена Хейне Нільсен, зазначається, що ФШР пов'язана з особами, які перебувають під міжнародними санкціями.

Президент ФІДЕ, колишній високопоставлений російський чиновник Аркадій Дворкович у коментарі російському спортивному телебаченню повідомив, що отримав від ФІДЕ "догану" за участь в опікунській раді ФШР.

Читайте також: Російських і білоруських спортсменів необхідно відсторонити від Олімпіади без будь-яких умов

Також, за словами Дворковича, зазначене "рішення буде опротестовано і ФШР наполягає на розгляді цього питання на Генеральній асамблеї ФІДЕ у вересні цього року".

Як повідомлялося, наприкінці 2022 року ФІДЕ продовжила відсторонення російським і білоруським гравцям через війну в Україні. При цьому, шахісти Росії та Білорусі можуть виступати під прапором і за квотами ФІДЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-