Делегація НОК України взяла участь у генеральній асамблеї ЄОК

Делегація НОК України взяла участь у генеральній асамблеї ЄОК

Укрінформ
У Бухаресті завершилася 53-я генеральна асамблея Європейських олімпійських комітетів (ЄОК).

Як повідомляє пресслужба НОК, участь у засіданні взяли представники Національного олімпійського комітету України - президент НОК Вадим Гутцайт, перший віцепрезидент Олексій Перевезенцев, керівник служби Наталія Корольова, передає Укрінформ.

Генасамблею ЄОК відкрив президент ЄОК Спірос Капралос, який наголосив на важливості Європейських ігор та єдності європейських країн під час Олімпіади-2024. «Це будуть перші Олімпійські ігри, на яких до національних прапорів та олімпійського прапора на всіх майданчиках додасться прапор Європи. Це буде потужне повідомлення про єдність нашого континенту», - сказав він.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах розповів про соціальне значення спорту. Лідери обох спортивних організацій вкотре запевнили у підтримці українських атлетів і важливості дотримання всіма НОКами принципів Олімпійської хартії.

Два дні генеральної асамблеї були насичені доповідями та обговоренням актуальних тем щодо подальшого розвитку олімпійського руху.

ТПід час асамблеї українська делегація мала зустріч із президентом НОК Данії (DIF) Гансом Наторпом. Вадим Гутцайт подякував колезі за можливість для наших молодих лідерів олімпійського руху долучитися до мережі молодих членів правління НОКів Європи (YOBE) та за гуманітарну допомогу від Датської футбольної асоціації для молоді Миколаївської області (передали спортивне обладнання, спортивну форму, футбольні м’ячі). Очільник НОКів обговорили плани на майбутнє, де з-поміж іншого - реалізація в Україні пілотного проєкту для реабілітації поранених ветеранів.

Користуючись нагодою, делегати з України озвучили прохання про допомогу у відновленні зруйнованої внаслідок бойових дій спортивної інфраструктури та наданні втраченого спортивного інвентарю для Міжнародного дитячого центру «Артек» у Пущі-Водиці, де проходять оздоровлення і займаються спортом діти з неповних сімей, діти з сімей тимчасово переміщених осіб, а також діти учасників бойових дій та ветеранів війни.

Гутцайт також поспілкувався із президенткою НОК Литви Дайною Гудзіневічюте, яка послідовно та незмінно підтримує українську позицію щодо недопуску російських та білоруських спортсменів у будь-якому статусі до міжнародних змагань всіх рівнів.

Читайте також: Україна офіційно братиме участь на Олімпійських іграх у Парижі

Делегація НОК України взяла участь у визначенні та церемонії нагородження переможців премії Пьотра Нуровського «Найкращий молодий спортсмен Європи з зимових видів спорту». Перемогу тут здобула двоборка Мінью Корхонен з Фінляндії. Крім того, уперше були визначені найкращі спортсмени Європейських ігор серед жінок та чоловіків. Ними стали грузинський дзюдоїст Лаша Бекаурі та італійська стрільчиня Джесіка Россі.

Наступна генеральна асамблея ЄОК відбудеться з 28 лютого по 1 березня 2025 року у Франкфурті.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-