УЄФА почало розслідування проти турецького футболіста - показав знак забороненої організації

УЄФА почало розслідування проти турецького футболіста - показав знак забороненої організації

Укрінформ
В УЄФА розпочато дисциплінарне розслідування щодо футболіста національної збірної Туреччини Меріха Демірала, який після матчу продемонстрував “знак вовка”, що є історичним символом турків, а також використовується представниками ультраправої організації “Сірі вовки”, забороненої в деяких країнах Європи.

Про початок розслідування повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Було відкрито розслідування згідно зі статтею 31 (4) Дисциплінарного регламенту УЄФА щодо звинувачення в тому, що гравець Федерації футболу Туреччини Меріх Демірал вів неналежну поведінку під час матчу 1/8 фіналу Чемпіонату Європи 2024 року між Австрією та Туреччиною, який проходив у Лейпцигу, Німеччина, 2 липня 2024 року”, - йдеться в заяві УЄФА.

Зазначається, що Демірал забив два голи під час вчорашнього матчу з Австрією та після його закінчення показав “знак вовка” (підняті вверх мізинець та вказівний палець), яка є символом турецької ультраправої організації “Сірі вовки”, забороненою в деяких країнах Європи. Разом з тим, у Туреччині “знак вовка” (сама тварина є одим з історичних символів турецького народу) використовують поза поняттям приналежності до організації “Сірі вовки”.

“Мій вияв радості пов'язаний з моєю турецькою ідентичністю та не має жодного прихованого змісту. Я таким чином хотів продемонструвати свою радість”, - поясним свої дії німецьким журналістам футболіст.

МЗС Туреччини опублікувало заяву, в якій назвало відкриття дисциплінарного розслідування неприйнятним та зазначає, що в самій Німеччині “знак вовка” не є забороненим.

“У звіті, опублікованому Німецькою федеральною організацією із захисту конституції у вересні 2023 року, наголошувалося, що не кожну людину, яка демонструє “знак сірого вовка”, можна охарактеризувати як ультраправого екстреміста, а знак “сірий вовк” не є забороненим символом у Німеччині, реакція німецької влади на дії пана Демірала сама по собі є ксенофобією", - йдеться в заяві.

Читайте також: На відео, де румунські вболівальники нібито скандують «Путін», підмінили звук - SPRAVDI

Як повідомляє телеканал, у зв'язку з інцидентом Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла Німеччини в Анкарі Юргена Шульца через реакцію німецької влади, яка поскаржилася в УЄФА на “вияв радості” Меріха Деміраля.

Як повідомляв Укрінформ, у поєдинку 1/8 фіналу на «Ред Бул Арені» у Лейпцигу збірна Туреччини переграла команду Австрії з рахунком 2:1.

Фото: www.trthaber.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-