Монзуль розповіла про підготовку арбітрів до роботи із системою VAR

Монзуль розповіла про підготовку арбітрів до роботи із системою VAR

Укрінформ
Голова комітету арбітрів Української асоціації футболу Катерина Монзуль поділилася деталями підготовки українських арбітрів до роботи із системою VAR.

Як повідомляє пресслужба УАФ, система VAR (відеоасистент рефері) активно використовується в сучасному футболі. Зокрема - у матчах чемпіонату України. Монзуль розповіла, як відбувається підготовка фахівців до роботи із цією системою, пепедає Укрінформ.

«Дехто вважає, що арбітр вийшов на поле - і все вирішує відразу, без навчання. Так бути не може, - зазначила Монзуль. - Саме зараз відбувається навчання роботі із системою VAR. Воно складається з декількох етапів. Перший - вивчення VAR-хендбуку. Другий - теоретична підготовка. На цій стадії розбираються ігрові ситуації в аудиторіях, проводиться інструктаж, даються поради, як діяти польовим арбітрам, а також арбітрам VAR у тих чи інших ігрових епізодах.

Потім відбувається навчання роботі з ПТС (пересувною телевізійною станцією. - Прим. ред.). Арбітри VAR  ознайомлюються з тим, як діяти, що натискати під час матчу в ігрових ситуаціях. Наступний етап також пов’язаний із навчанням, причому більше з ігровими ситуаціями на футбольному полі. Арбітр приймає рішення, які б він приймав уже під час матчу.

Ще один етап - робота в офлайн-режимі. Під час реальних поєдинків арбітри дивитимуться, як працюють досвідчені судді  VAR», - розповіла очільниця українських футбольних рефері.

Читайте також: У Києві пройшла нарада з питань футбольного арбітражу у Прем'єр-лізі

Додамо, що Катерину Монзуль призначили головою комітету арбітрів Української асоціації футболу у лютому нинішнього року.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-