ФБУ затвердила формат проведення чемпіонатів України у сезоні-2024/2025

ФБУ затвердила формат проведення чемпіонатів України у сезоні-2024/2025

Укрінформ
Відбулося засідання виконавчого комітету Федерації баскетболу України (ФБУ), учасники якого затвердили формат проведення чемпіонатів України у сезоні-2024/2025.

Як повідомляє пресслужба ФБУ, у чоловічій баскетбольній Суперлізі змагання апройдуть, як і минулого сезону, у два етапи. На першому команди зіграють три кола за туровою системою календаря (у форматі «бабл»). На другому запланована система плей-офф, передає Укрінформ.

Також передбачено проведення Кубка України. Минулого року у фінальному матчі «Дніпро» переміг «Прометей» - 65:64.

Попередньо участь у наступному сезоні Суперліги підтвердили десять клубів, в тому числі переможець Вищої ліги «Прометей» зі Слобожанського.

У жіночій Суперлізі перший етап також не зазнає змін - чотири кола з роз'їзною системою календаря. А ось на другому етапі передбачено проведення Фіналу шести. Також уперше з 2022 року має пройти Кубок України серед жіночих команд.

Ще одним важливим рішенням виконкому стало зобовязання для кожного клубу Суперліги та Вищої ліги утримувати юнацькі групи з баскетболу із забезпеченням цілорічного навчальнотренувального процесу (або мати договір про співпрацю з місцевою ДЮСШ), а також мати не менше ніж дві команди у змаганнях Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги (ВЮБЛ).

Крім того, кожен клуб чоловічої Суперліги повинен мати у своїй структурі команду-учасницю змагань Вищої ліги, Першої  або Молодіжної ліги, а кожен клуб Вищої ліги - команду Молодіжної ліги.

Кожен клуб чоловічої Суперліги повинен мати у своїй структурі не менше ніж дві команди дівчат, що беруть участь у змаганнях ВЮБЛ.

Читайте також: Другий етап Кубка України з баскетболу 3х3 відбудеться у Вінниці

Як повідомлялося, минулого сезону у чоловічій Суперлізі вдруге у своїй історії чемпіоном став «Дніпро», який у фінальній серії плей-офф з рахунком 2:0 здолав «Рівне-ОШВСМ».

У жіночій українській Суперлізі переможцем стала команда «Франківськ-Прикарпаття». вона у фінальному поєдинку упевнено перемогла столичний «Київ-Баскет» - 73:40.  

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-