Європейські студентські ігри. Футболісти України виграли «золото», футзалісти - 2 «срібла»

Європейські студентські ігри. Футболісти України виграли «золото», футзалісти - 2 «срібла»

Укрінформ
VII Європейські університетські ігри-2024 в Угорщині стали найуспішнішими для українського студентського футболу.

Як інформує пресслужба Української асоціації футболу (УАФ), вперше в історії вітчизняні команди з футболу та футзалу здобули золоті та срібні нагороди головної спортивної події університетського спорту Європи, передає Укрінформ.

Футбольна збірна Державного торгівельно-економічного університету під керівництвом Олексія Яценка здобула золоті медалі у футбольному турнірі. Після перемоги у фіналі над командою німецького Універитету Вюрцбурга з рахунком 2:0 українська збірна отримала право представляти Україну на чемпіонаті світу з футболу серед студентів, який відбудеться наступного року.

Читайте також: Збірна України з пляжного футболу з перемоги стартувала у Євролізі-2024

Футзальна збірна Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання НУФВСУ, вперше взявши участь у Європейських іграх, виборола срібні нагороди. Під керівництвом Юрія Іванишина команда чудово виступила, поступившись лише у фіналі по пенальті команді іспанського Університету Севільї з рахунком 5:6.

Жіноча футзальна збірна Українського державного університету імені Михайла Драгоманова під керівництвом Руслана Мішаровського вдруге поспіль здобула срібні нагороди. Ксенія Гриценко була визнана найкращим гравцем турніру, а разом з Альоною Коваленко включена до символічної збірної турніру.

На фото: футбольна збірна Державного торговельно-економічного університету (uaf.ua).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-