У Парижі відкрили Український дім «Volia Space», який працюватиме під час Олімпіади

У Парижі відкрили Український дім «Volia Space», який працюватиме під час Олімпіади

Фото
Укрінформ
У суботу в паризькому парку Ля Вілетт відкрили український дім «Volia Space», який під час проведення Олімпійських ігор слугуватиме національним центром і місцем зустрічі українських спортсменів, тренерів, представників влади, українських та іноземних медіа.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У заході взяли участь керівник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний, президент Національного Олімпійського комітету Вадим Гутцайт, заступниця керівника Офісу Президента Олена Ковальська, а також міністерка спорту й Олімпійських та Паралімпійських Ігор Франції Амелі Удеа-Кастера.

Церемонію відкриття провели кореспондентка Укрінформ у Франції Лідія Таран та український спортивний коментатор Роман Бебех.

«Ми справді хотіли зробити щось достатньо вагоме, яке водночас відповідало б усім рівням безпеки, і також таке, де можна буде відсвяткувати перемогу. Ми були залучені до відкриття Українського дому. Тому що ми знаємо, що саме кожна перемога означатиме для кожного українця», - зазначила французька міністерка у своїй промові на відкритті.

«Volia Space» працюватиме під гаслом української збірної The Will to Win, тобто Воля до перемоги. Головна мета осередку – сприяти єдності та просуванню української культури під час Олімпіади.

Як зазначив постійний ведучий медіамайданчика Українського дому Роман Бебех, українці повинні вміти презентувати себе у світі, зокрема, спортивна дипломатія, здатна відчинити багато дверей: «Це старт нашої культурної та спортивної дипломатії тут, в Парижі. Ми щодня будем працювати з міжнародною спільнотою, до нас доєднається багато міжнародних імен, наше завдання – розповідати про Україну світу».

«Для України Олімпіада - це насамперед великий екран для світу. Ми нагадуємо світу, що Україна існує, бореться і здатна перемагати. Сам факт того, що Україна представлена на Олімпіаді під час повномасштабної війни, є великою демонстрацією сили волі», -- зазначила під час виступу заступниця керівника Офісу Президента України Олена Ковальська.

Український дім працюватиме до 10 серпня, щодня відбуватиметься показ документальних стрічок про війну в Україні та спілкування з їх авторами. Серед них будуть фільми, що здобули міжнародні нагороди, це «Soldiers of Song» (реж. Райан Сміт) «Jamala. Songs of Freedom» (прод. Voice of America), «La Flamme Ukrainienne» (реж. Benjamin Montel, Antonin Boutinard Rouelle), «Діти бомбосховищ» (реж. Юліан Улибін), «Довга доба» (реж. Алан Бадоєв), а також концерти відомих артистів, діджитальні культурні проєкти та зустрічі зі спортсменами української збірної.

Читайте також: Церемонія на воді: у Парижі стартувала Олімпіада-2024

Як повідомляв Укрінформ, збірна Україна у меншості перемогла футболістів Марокко на Олімпійських іграх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-